Parkhaven 1268242 PL Lelystad 06 – 14175240

Elektrisch ontharen

Schoonheidssalon HUID is gespecialiseerd in elektrisch ontharen.

Definitief van uw overtollige haaigroei af

Overbeharing is een verschijnsel dat niet alleen vaak praktische, maar ook emotionele problemen met zich meebrengt. Het herhaaldelijk verwijderen van haren met pincet of andere materiaal, of het vermijden van lichamelijk contact zijn niet de meest aantrekkelijke oplossingen om de overbeharing voor de buitenwereld te verbergen. Heeft u last van ontsierende, stugge haargroei in uw gezicht of elders op uw lichaam, dan raden wij u aan verder te lezen. Dit artikel bevat informatie over een behandelmethode die u definitief van uw overtollige haaigroei kan afhelpen: elektrisch ontharen.

Soorten

Men kan twee vormen van overbeharing onderscheiden:

  • Hypertrichose: Teveel haargroei, maar wel volgens het vrouwelijk beharingspatroon (vermeerdering van de donsharen) of teveel haargroei op plaatsen waar donshaar voorkomt (bv. de armen).
  • Hirsutisrne: Teveel haargroei, maar dan volgens het mannelijke beharingspatroon (baard en/of snor)

Oorzaken

De meest voorkomende oorzaken van overbeharing:

  1. Erfelijke aanleg.
  2. Storingen in het hormonale systeem. Deze kunnen ontstaan door een verandering van de hormoonspiegel in de puberteit, na een zwangerschap of in de overgang.
  3. Het gebruik van medicijnen, waarbij overbeharing optreedt, bv. het gebruik van bepaalde anticonceptiemiddelen kan de gevoeligheid voor het androgeen (mannelijk geslachtshormoon) verhogen.
  4. Bepaalde ziektebeelden.

Plaatsen

Over beharing kan op verschillende delen van het lichaam voorkomen. In het gezicht: op bovenlip, neus, kaaklijn en hals. Op het lichaam: op armen, benen, borsten, rug, schouders, buik en billen.

Belangrijk om te weten

Een haar groeit veel langzamer dan u denkt. Gemiddeld zal een haar de volgende tijd nodig
hebben om weer aan te groeien:

  • diep, stug haar: 5 tot 6 weken
  • normaal haar: 6 tot 9 weken
  • ondiep haar: 8 tot 10 weken

Dit betekent dat u eigenlijk pas twee maanden nadat u gestopt bent met het uittrekken van de haren kunt bekijken hoe de eigenlijke situatie op dat moment is. Het lijkt dan vaak of er plotseling meer haar is gaan groeien. Laat dit u niet verontrusten en trekt u beslist zelf niets meer uit.

Behandelmethoden

Voor vrijwel iedere vorm van overbeharing is een oplossing. Er moet onderscheid gemaakt worden tussen behandelingen met een tijdelijk effect en behandelingen met een definitief effect. Harsen, epileren met een pincet, het gebruik van ontharingscrèmes, schuurplaatjes, ladyshave of scheermes, bieden tijdelijk een oplossing voor uw overbeharing. Een methode, die in vrijwel alle gevallen definitief afrekent met overtollige haargroei, is het elektrisch ontharen.

Wat is elektrisch ontharen

Een dun steriel wegwerpnaaldje wordt langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje dat vrijkomt de haarfollikel (dat is een haarzakje waarin de haar groeit) en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed de haar bereiken en
stopt de groei.

Behandelperiode

Totdat het totale gebied is onthaard, zult u regelmatig een behandeling moeten ondergaan. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot soms wel 1 à 2 jaar. De hoeveelheid haren, de tijdsduur van één behandeling en het aantal jaren dat de overbeharing al aanwezig is, zijn bepalend voor de behandeltijd. De periode tussen twee behandelingen wordt echter steeds groter. U dient er rekening mee te houden dat de kans op overtollige haargroei blijft bestaan, wanneer de oorzaak gelegen is in de verstoring van het hormonale evenwicht. Dit betekent dat de aanwezige donsharen vrij langzaam dikker en donkerder zullen worden. Deze donsharen kunt u met een korte behandeling enkele malen per jaar laten verwijderen.

Advies

Natuurlijk wilt u in de periode tussen twee behandelingen er ook goed verzorgd uitzien. Het is aan te raden om de nog resterende haren tussentijds niet uit te trekken, maar af te knippen. Zo kan het verloop van de definitieve ontharing via elektrisch ontharen beter worden gevolgd.

Benieuwd wat wij voor uw huid kunnen betekenen?

HUID nodigt u graag uit voor een gratis en vrijblijvend behandeladvies! Maak een afspraak via onze contactpagina of stuur een WhatsApp bericht naar 06 – 14175240